RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

10/11/2010

NAK CANTIKKAN SHOUTBOX

jom kongsi tutorial lagi. tutorial ni adalah permintaan dari Dayinna Dluvers. die tanye camne nak letak icon blink-blink cam yana letak kat shoutbox yana tu. senang je tu dik. meh bace meh.


first, korang log in dulu kat shoutmix korang tu. then, pergi kat settings. pastu klik smileys. macam dalam red box kat gambar bawah ni.



dah klik? bagus- bagus. so, keluarla cam gambar kat bawah ni. pastu korang masukkanlah URL icon yang korang nak. then, bagilah name untuk icon tu. save !




icon tu korang boleh cari kat sini ----> matcuoi

ambik direct link tau. good luck !



7 comments:

  1. yana buat cane gmbr yana yg pkai bju purple tu??

    ReplyDelete
  2. waaaaa...... nora pun ngah cari org yang leh ajar benda nie... huhu... btw tq...

    ReplyDelete
  3. woooowwww... suka2 tq... yang bbuh gambar tue camna plak??? n pasang kat sisi blog... hihi boleh membantula... huhu

    ReplyDelete
  4. 9 : yg tu edit pakai photoshop. tu icon shoutbox yana :-)

    nora : yg gambar kai baju purple eh?
    g kat lnk ni http://wanhazel.blogspot.com/
    tgk kat sidebar kiri die kat tutorial. ade tulis ajax float shoutbox. amik code tu. copy kat ms.word dulu. pastu edit la mane2 gambar. upload kat photobucket. then letak kat url yang wanhazel highlight kan. jgn takut nak main coding. papehal,preview dulu k?

    ReplyDelete
  5. yanae apezs nak buat jugala.. tapi xpandai.. yg shoutbox tu kena register dulu ke?

    ReplyDelete
  6. akak sy nk tanye..knp dkt blog sy 2 kt gambar die ade garis2 putih..toloh lh sy..

    ReplyDelete

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork