RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

23/02/2011

KHAS UNTUK MAK

bile duk di perantauan ni, rase rindu kat family memang dah sinonim sangat2. tambah2 kat makhluk Allah yang bernama mak. walau aku dari Form 1 sampai sekarang memang duk hostel, tapi homesick tetap ade. kalau datang penyakit tu, memang teruk aku nangis. huhu

rindu sangat nak balik rumah. pas makan tengahari je,mesti duk bertiga kat meja makan ( aku, mak ngan angah ) borak-borak sambil kunyah2 makanan yg tinggal. haha. mase tu la cite zaman muda mudi aku kuar. kalau gelak memang tak hengat dunia. cam pontianak dah aku. haha. macam-macam cite kitorang kongsi.

petang-petang lak lepak depan umah. bile maghrib berlumba masuk umah, siap2 nak g surau. kalau ganti puasa lak, ganti sesame. sangat indah ! rinduuuu ~ nak balik umah..huhu..hari2 makan sedap =.=







semalam aku kol mak. saje nak cite sal plan program dak kelas aku nak g oversea. Alhamdulillah, mak support aku. yang best bile aku ingatkan mak yg kata-kata semangat dari mak dulu. ni dialog kitorang :

along : mak, mak ingat tak mase along sekolah dulu? along pernah cakap kat mak nak g jalan2 sane sini. tapi, mak cakap belajar rajin2. nanti boleh g mane2 je yang along nak. :)


mak : haa..tau pon. dulu mak suruh belajar, malas. nak kena rotan dulu. mak buat semua tu ade sebab la. nak tengok anak-anak mak berjaya.


along : terima kasih,mak :)




I LOVE YOU, MUM !


1 comment:

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork