RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

30/05/2011

PRAKTIKAL TAPI GOYANG KAKI

16 Mei ritu aku dah start praktikal. cuak sangat dowh. mane tak cuak kalau aku sorang je pompuan bahagian letrik. adesh ~

malam tu memang aku tak tido sangat. baju nak kemeja. haha~ gile skema. mase jejak kaki, ouh lupe aku LI kat Kilang Sawit FPI Jerangau, aku buat muka nerd. dak baik katakan. pergh ~ haha. jaga imej ayah beb ! haha. mase nak tunggu briefing ngan bos tu, kenal la aku ngan 2 org pelatih pompuan. sorang UTM sorang UMT. kos kimia. so, diorang kat lab la. mase rehat jep aku jumpe dorang. hehe




disebabkan kilang ni beroperasi secara auto, so, aku memang duk goyang kaki je la. duk dalam bilik ayah aku, bukak laptop tengok cite korea. haha. kalau bosan aku g kat makmal. tak pon jalan-jalan kat operating system.

hari tu, ade pelawat. memang hari tu je aku penat. sebab kena bersihkan kilang. panjat sane sini. sapu sane sini. hii. pagi je la. petang duk saje dah. tapi, dalam banyak-banyak tempat dalam kilang tu, aku paling tak suka g kat tempat buat baja. busukkk ! huhu. ayah aku pon cakap camtu. haha. bese la tu.

bab safety lak, aku tak de la kena pakai cam sape yang LI kat petronas tu. aku kena pakai kasut die je la. kasut but (betol ke eja ni? ). besar gedabak. aku panggil kasut McD. haha. balik je umah mesti kena sapu minyak sebab lenguh. 

tu je yang aku nak cite sal LI aku. gambar tak de. nanti lain kali aku upload gambar tempat aku LI :)


4 comments:

  1. same lah ngan ak. goyang kaki je. tak pon amek pencil warna kaler drawing. haha. abes tu nak tulis ape dlm buku log nanti..? adess~

    ReplyDelete
  2. salam...LI kat situ dpt elaun x???
    saye pown ngah cari tempt tuk LI tp x tau nak buat kat mane..hihihi

    ReplyDelete
  3. salam...nak tanye ckit..kat situ die bgi elaun x??? kite ingt nk mintk LI kat situ dekat ngen umah..bley bg responde x??hehehhehe

    ReplyDelete

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork