RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

31/10/2011

. Kenapa 'QASEH' ?

Assalamualaikum.

blog aku yang dulu aku kasi name Tinta Si Gadis. dan yang sekarang aku bagi name Hati Qaseh. ramai yang tanye aku,kenapa aku guna name Qaseh? kat fb pon same. aku gune name Qaseh Yana. ni yang aku nak story ni.


pic kredit to faiz razak. nice !


panggilan Qaseh ni, incik hubby yang panggil. hehe. kadang-kadang die panggil SAYANG. tapi, bile face to face memang die kan panggil Qaseh. dan aku pon suke ngan name tu. nampak soft. mase mula-mula nak create blog ni, aku pening gak nak fikir nak taruk name ape. aku taknak ade bayang-bayang blog lame. aku nak yang baru,yang lebih matang. so, aku pon decide la nak letak name Qaseh. nampak la aku lebih matang.

tapi,aku agak kekok bile ade readers or bloggers yang panggil aku Qaseh. haha. coz,selama ni incik hubby je yang biasa panggil camtu. kawan-kawan panggil aku YANA. dan ade yang panggil LIYA. tapi,aku lebih suke korang panggil aku YANA. :)


mesti korang expect aku nak cite name Qaseh ni ade kaitan ngan memori2 aku yang manis ke ape,kan? hehe..sorilah..



1 comment:

  1. Owh, begitu rupanya nama Qaseh tu wujud...

    Blog saya nama "Kisah & Kasih"...lebih kurang bunyinya tapi tak serupa langsung! Jemput singgah, k.

    www.kisah-dan-kasih.blogspot.com

    ReplyDelete

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork