RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

29/10/2011

. Trip To Singapore


hye,hye.minggu yang busy. nak update pon kena jadikan draft dulu.fuhh~

hari ni aku nak update cite mase g singapore ritu.pergi balik hari.yana g 22hb oct. mulanye malas nk update cite ni. tapi, cik YIEN suh update. :)

aku kalau dah letak gambar banyak2 dalam entri tu,memang takkan cite sangatlah.sebab orang lebih suke tengok gambar,kan? aku bertolak dari UTM kul 8pg.agak lewat.sepatutnye kul 7 dah leh gerak.ade masalah teknikal sket. memang excited la bile dah masuk singapore tu. hehe. tempat first kitorang g, adalah SNOW CITY. main salji woo. tak dapat main salji kat UK,kat singapore pon jadilah. memang sejukkkk ~ habis biru bibir aku. ahaks~


ni depan snow city.ecelli ni gambar dah habis main salji.tp terupload yg ni dulu..haha


ni semua dak kelas yana.ramai,kan? seronok pergi ngan kawan-kawan..hehe


waaa~aku sangat takut nak pegang polar bear ni..geli weh~bulu lebat..haha


ni rumah...erk? taktau! haha


ni wani.eksaited gile die nih main snow.haha


okeh.say gudbai to orang utan.agagaga~ nak g kat SINGA MUNTAH lak :)


dah penat main snow, kitorang gerak ke SINGA MUNTAH.ala,ade singa besar yang kuar air kot mulut tuh.haha :)


bangunan ni aku taktau name ape.tapi dorang cakap DURIAN.haha


aku suke gambar niiiii !background yang cantik + muka aku nampak hepi sangat2 mase ni. hehe


ni la singa yang aku cakap tuh. ops~ model lelaki tu classmate aku. safwan & kecek. hiii


mase ni dah panas terik.tapi tetap nak posinggggg gakkkk !!
gaya entah ape2..haha


gambar tiada motif. tapi incik hubby suke sangat gambar ni.die cakap aku nampak comel dalam gambar ni.comel tang mane aku taktau.yang aku tau,omputih kat belakang tu kacau aku punye gambar! haha


gambar ni pon incik hubby & aku suke. background yang sangatttttt nice !


dah ciap lepak2 & snap sane sini kat singa tu,kitorang gerak nak g shopim. mestilah nak cari souvenir woo~ haha..kitorang g China Town. murah sangat kat sini compare ngan Arab Street. oh,lupe lak.kitorang solat dulu kat Masjid Sultan.


ni pintu masuk China Town.sume orang cina yang jual kat sini..semua ramah-ramah ooo ~


kami lagi.hehe


dah penuh tangan,kitorang g Sentosa Island lak. jalan2 kat situ.dapat tengo Universal Studio..hehe. tapi tak dapat masuk.tiket mahal. :) lain kali la pergi. huhu


dapat bergambar pon jadilah ~


pintu gerbang Universal Studio..hehe


ah~ Faiz kacau daun ! haha..elok2 aku ngan wani posing..sempat lg faiz patah balik sebab nak interprem gambar kitorang.huh !


aku suke gile gambar ni ! hehe.kat taman bunga.sumpah cantik :)


kat kawasan kubur hantu buatan..hihi


pas jalan2 kat taman bunga tu,aku ngan 10 org ag dah perempuan g naik sky ride & luge. sumpah best ! Luge tu amcam gokart. sky ride lak aku macam kete kabel.aku tak suke naik siang.gayatttt! naik malam best..hehe..pas maghrib,kitorang g tengok SONGS of the SEA. ramai seh. 20k org kot yang tengok. tengah syok2 tengok,tetibe hujan lebat..wuwu~habis basah kuyup.kitorang stay je kat situ. hehe..sbb semua orang stay. :)

pas habis Songs of the Sea,kitorang pon balik JB.dekat kul 12 baru sampai.penat sangat.balik mandi2 terus tido.hehe..

tu je cerita kami...sekian ~








3 comments:

  1. wah. best nyer dah pegi luar negeri. heheh.

    ReplyDelete
  2. bru nmpak entry ni...hehe...
    tenz :)
    sngt sonok....snow tu best nye...
    tringin la nak gi sana....
    mahal x??

    ReplyDelete
  3. memo : hehe :)
    yien : tak pasti..sbb ktorang g by pakej..rase kat cni dlm 14 dollar singapore :)

    ReplyDelete

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork