RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

20/07/2011

WORDLESS WEDNESDAY- 20/7/2011


.I LOVE YOU.

sayang akan terus menyayangi dan mencintai b selagi sayang mampu.




kata orang, andai cincin yang tersarung sama saiz ngan jari kelingking pasangan lelaki kite padan dengan jari manis kita, die lah jodoh kita. :)


p/s : pengaruh cerita korea




16/07/2011

SELAMAT DATANG CEO !


orait, tinggal ag seminggu nak habis praktikal. hee.. xsabau nau..

ni yana nak cite pasal CEO datang kat tempat LI yana ritu. CEO FELDA Holding la. 

sebulan sebelum CEO tu datang, kitorang dah macam pekerja kontrak. mane tak nye. kena cat mesin, dinding, jalan. macam2 lagi lah. bkn pekerja je yang kena wat, dak2 praktikal pon kena. haha. setiap kali balik rumah pas habis kerja, muka mesti comot sebab kena cat. tapi, best la. enjoy ! haha

CEO datang 8 Julai 2011. fuhh ~ memang gempak habis lah. macam buat kenduri kawen lak. ade lemang, durian, pulut sotong, rendang, nasi dagang, macam2 lagi lah.

serius, aku rase cam beruntung gile. mase ni lah nak kenal orang2 kuat FELDA. hee. tak sia2 kitorang mengotorkan tangan ngan cat.

habis je lawatan CEO, pengurus kasi kitorang kupon RM 20 sorang untuk 4 hari. kupon makanan la. haha. jimat dah kat situ. duit elaun langsung tak guna ag. hehe




ni gambar mase time mekap. haha. mekap la sangat,kan?


ni time hidang makanan kat vip. mase ni CEO ngah meeting. sempat gak la aku rembat lemang 3 potong. haha
pas je CEO balik, kitorang terus melantak. kih kih



mase ni ngah tunggu nak bagi topi keselamatan kat CEO sebab diorang nak masuk kilang. melawat la katakan. haha




ni la pengalaman paling best ~ hee



15/07/2011

RACUN & PENAWAR


cinta itu ibarat racun. maka cinta itu juga adalah penawar.

seperti racun, cinta itu sangat berbisa. mampu membunuh. secara perlahan mahupun drastik. gerun,kan? sampai ade yang sanggup membunuh diri sebab cinta. ade racun yang membunuh secara perlahan-lahan. seperti juga cinta. kerana terlampau taksub dengan cinta, maruah tergadai. maka lahirlah nyawa-nyawa yang tak bersalah. nyawa-nyawa tu senang-senang je ditamatkan tanpa langsung rasa belas kasihan. 

tapi,ade gak racun yang boleh dirawat. tu pon kalau kite cepat. same macam cinta. setiap racun mesti ade penawar. cinta juga boleh jadi penawar. cinta mampu menggembirakan hati seseorang. mengembalikan semangat yang hilang. oh, indahnya cinta !

tapi tu semua bergantung pada kita. 

kita yang menjadikan cinta itu racun & penawar.





09/07/2011

NAK JUGAK !

aku nak update jugak ! muahahaha~

okeh, hari ni orang duk sibuk cite sal BERSIH ! boleh jalan la~ nasib baik aku tak duk KL. kalau tak mau aku mengamuk. kesian kat yang terperangkap dalam jam. damn btol ~ hee


ecelli aku just nak tanye, ade tak sape2 yang sudi design template yang baru untuk aku? konsep in garden. huhu. kalau ade, mesej kat FB aku yep. tinggalkan no fon korang. nak deal ngan korang la. t aku bayar la. jangan risau. ahaks~


~gambar latest~



KENAPA BERUBAH ?

okeh~ punyelah lame aku tak update blog. baru je bukak dashboard. spoil habis mood aku. tak jadi nak update blog. habis semua berubah. kena take time nak sesuaikan dengan yang baru ni.

aku just nak tanye. kenapa gadget followers aku tak de ??

waaaa~

02/07/2011

.MAKIN CHUBBY.


ASSALAMUALAIKUM.

tak nak update pape pon.
nak bersihkan sawang jep.

fuh fuh.

t ade mase, yana update keh.

kat bawah ni gambar latest. mase LI.




chubby !!


 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork