RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

30/01/2012

. Kenangan Air Terjun Sekayu, Terengganu



Assalamualaikum,readers !

maaf lame tak update. angah bawak broadband. so, takde internet kat umah. ni pon kat umah tok. wuwu

kali ni aku nak update kisah 27 januari 2012 hari tu. lantak ah dah lame pon. nak cite gak . hehe. ok, tahun depan kan tahun melawat TERENGGANU. so, nak promote awal-awal la ni. hari tu pas balik wedding azie, aku ngan kawan-kawan aku pon plan la nak camping. balik hari la. kire cam picnic la. nak gak sebut camping kan? haha. kitorang pilih air terjun Sekayu. nak dijadikan cerita, Terengganu masih lagi musim hujan. so, faham-fahamlah. hehe

plan nak g dalam 7 orang. tapi, ag 3 orang tak boleh pegi. ade hal. so, kitorang pergi berempat je la. syikin ngan che li datang amek aku kat umah kul 9 pagi. wah ~ mase diorang sampai tuh aku tak mandi ag. ngah duk masukkan buah duku dalam plastik ngan potong puding koko. hii ~ dengar je bunyi kete terus berlari masuk mandi. diorang lak borak-borak ngan mak aku. aku siap je mandi terkejut jap. banyak gile barang mak aku suruh bawak. haha. khemah, bakul makanan, bekas air, tikar. mcam-mcam lagi la. penuh 1 bonet kete.

kitorang pon teruskanlah perjalanan ke kuala berang. tak sampai setengah jam pon. umah aku kan kat jerangau. hee ~ kitorang pon berhenti kat Pasar Kuala Berang. tunggu Ezlin datang. sementara tunggu ezlin, kitorang pergi beli ikan kat pasar tu. beli 4 ekor ikan selayang, 4 ekor ikan selar kuning. tp abang yang jual tu kasi free sekot ikan selayang. haha. pas ezlin sampai, kitoang bincang-bincang jap. then teringat arang  ngan mancis takde lagi. sengal tak? haha. nak bakar ikan ngn jagung tp xde sumber api. haha. kitorang pon gerak la 2 buah kete cari barang-barang yang takde. pas cari barang tu, kitorang pon berbincang nak ajak arfan, clazmate kitorang mase form 5. rase selamat sikit bile ade lelaki. 

paling tak ley blah, mase kol arfan, die ngah tido. haha. aku ngan ezlin suh die siap cepat-cepat sementara syikin ngan che li g cari mane yang tak cukup & tunggu kitorang kat sek.men. tengku ampuan intan. dah ciap semua, kitoang pon gerak g sekayu. dalam kul kul 11 nak dekat kul 12 gak sampai sane. sampai je kitorang cari tempat nak duduk. mula2 nak hampar tikar je.tp tengok cuaca, kitorang bukak khemah. & start nak hidupkan api. mase tu memang macam-macam yang jadi. haha. tengah duk bakar ikan, hujan..berpayung la kitorang. yang paling sadis, bile tiub nak nyalakan api lupe nak amik kat umah aku. so, che li wat muke kesian, ade gak la orang lain kasi. haha. jom layan gambar kitorang :)



arfan,che li, ezlin, syikin


syikin,ezlin,che li



































dah siap makan & mandi manda semua, kitorang gerak balik. dalam kul 4 gak la. singgah umah tok wan ezlin jap. makan pisang goreng ngan minum ABC. hehe. serius seronok. pas makan, che li ngan syikin terus balik. aku ngan ezlin g hantar arfan dulu. pastu aku g umah ezlin tunggu mak ngan abah datang amek. hee ~ kebetulan mak ngan abah nak g kuala berang mase tu. sementara tunggu mak ngan abah, aku jumpe ngan kawan baik aku dari form 3 ag, HAEZAH. ezah duk kat umah ezlin je, tp die tak ley join kitorang sebab die kena teman kakak die. happy gile dapat jumpe die. hee ~ dalam kul 7 lebih mak ngan abah aku sampai. then, balik ~

hari tu memang happy sangat. dah lame tak lepak2 camtu ngan kawan sekolah. mase lepak tu, semua kenangan mase sekolah kitorang bukak. hee~siap bergosip gtuu ~ hope pasni dapat wat aktiviti camni ag. kitorang plan nak g pulau redang lak next cuti sem :)

syikin- bakal nurse
che li - bakal cikgu math (baru habis belajar kat upsi)
arfan - degree mechanical kat uthm
ezlin - bakal praktikal kat syarikat audit kat ganu 6hb feb ni (belajar kat uum)
ezah - bakal cikgu (belajar kat maktab perguruan k.terengganu)



1 comment:

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork