RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

28/03/2012

. JUMPA YANG TERSAYANG, DEMAM 1 HARI :(

selamat pagi,peeps !

orang lain baru tido, aku baru bangun. ngee ~ biasa le tuu. petang yana ade test. kire bangun study la ni. haha. plus memalam buto tak boleh online. incik hubby tak kasi sebab die tau sekali yana online lambatla tidooo jawabnye. haha. kalau online pepagi kejap je. sebab mamai ag :P

ok, entri lepas yana dah promise nak cerita weekend yana yang bahagia kan? hee. sape tak happy weh, jumpe 4 bulan sekali. bile dapat jumpe, kejap je boleh jumpe. wuwu. incik hubby datang hari khamis. biase die datang hari Jumaat. tapi, disebabkan ibu mintak jadi driver hari Ahad, so, die kena balik sabtu petang. kire hari khamis tu ganti la. ngeh2. ok. incik hubby memang tak lengkap kedatangannya tanpa suprise untuk yana sampaikan yana dah lali. tapi kali ni betol2 suprise yang buat yana sakit jantung ! grrr ~~

yana ingat die datang ngan bus cam biase. tapi yana pelikla, ade ke bus kul 3.45? plus kenapa incik hubby susah sangat nak balas mesej. huhu. so, petang khamis tu yana dengan gembira pergi ikut Dal makan pizza HUT ! yam2. sedapp ! sekali ngan wani, ijan & epol ! memang bising. haha. balik blok yana nampak sebuah kereta saga kaler itam park betol2 depan blok. haish ~ mengganggu laluan trafik je. dahla kat situ memang dah sesak. haha ! pastu turun kete Dal, intai le kete Saga tu. tatau nape kali tu gatai noo nak intai. bese tak pulak. sekali tengok cam kenai. eh, hubby ! haha ! cess ! tak gtau pon drive. dush2. memula die cakap tu kete company. tapi tak sempat nak borak panjang coz yana tak solat maghrib ag mase tu. so, pegi solat dulu la !

malam tu yana turun induksi Smart Camp dulu. tengok diorang la. petang Jumaat diorang pergi Terengganu. ade khidmat pendidikan. incik hubby lak pergi mengulo ngan kengkawan die merangkap classmate yana. hehe. kul 1 baru die menonjolkan diri kat tempat induksi yana. ape lagii ~ haha. die datang pastu yana balik. ngat nak lepak lame sket. tapi hubby dah penat mase tu. wuwu

Jumaat tu petang dekat2 asar baru jumpe. pagi yana ade kelas. die lak g servis kete. so, lambat la kuar. ok. ngaku sket. haha. yana mengamuk petang tu. hak hak. nasib baik die sabo n faham kenapa yana mengamuk. sshhh ~ kitorang g Jusco Tebrau. boleh pulak yana tak ingat jalan. dahla hujan lebat. haha. maghrib baru balik. pastu g makan ayam penyet ngan nub n wani kat taman u. habis makan, kul 10 asenye. borak je lebih. haha.balik tu yana suh incik hubby rehat n tidooo jeee..

sabtu tu kul 8.30pagi kitorang dah kuar. kuar pergi makan kacang pool ! sedap !



pas makan kitorang pon gerak. konon nak g zoo la. sekali tengok zoo tutup untuk keje pembersihan. ape la. huhu. frust jap. pastu kitorang g City Square. jenjalan n tengok wayang cite 7 PETALA CINTA ! memang best ! hehe. pas tu kitorang singgah Danga Bay jap. sesaje jenjalan amik gambo. jom tengok gambo !


duduk jap. sebab penat. huhu


 ni warga nepal. mintak hubby amik gambar diorang. yang pompuan tu siap tanye yana kenapa yana bertudung. n then yana jawab sebab tuntutan agama dan kena tutup aurat :)


ni diorang tolong amikkan untuk kitorang
 

incik hubby cakap,model takde payment. haha.cutton candy the best !
 

posing depan kete baru incik hubby. kete die ok? bukan kete company. huk huk


dalam kul 3 kitorang balik. singgah Umall jap beli barang. mase tu ramai sangat orang. sebab NAJWA LATIF datang. hoho. dalam kul 5.30 hubby gerak balik Klang. cam biase la, malam tu badan dah mula panas. esonye pergi degree plus plus paksa diri je. haha. demam ! demam rindu la tuuu !

ok korang, jangan lupe klik link kat bawah ni. ala, tolong klik je. tak sakitnye jari korang. buat amal eh. hehe :)








terima kasih :)

 




3 comments:

  1. kacang pool tu makan kat mane? taman U gak ke? eh asal tak tau Najwa Latif ada dtg Umall...grrrr

    ReplyDelete
  2. kacang pool makan kat deret kedai kat bomba otw g larkin. yana pon tatau najwa dtg..kebetulan..hii

    ReplyDelete
  3. waa sweet nye dia g date gn en ahbunx huhu...

    ReplyDelete

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork