RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

19/03/2012

. KAMI BAKAL ENGINEER


hye,peeps !

huaargghhhh ! dah seminggu berlalu baru nak update pasal ni. haha. busy sangat nooo... okeh, seperti yang korang sedia maklum, yana ni dah pelajar tahun akhir electrical engineering. tapi still blur2 lagi sal elektrik ni. hais ~ jangan ade short dah ar mase keje nanti. kuang kuang ~

so, hari tu 14hb Mac 2012, lecturer untuk subjek IVAT (high voltage) arrange kan 1 trip ke PMU Bukit Batu (TNB). kat kluang. tau ape tu PMU? Pencawang Masuk Utama. haa~ umah korang begemerlapan ngan cahaya tu, supply die kat sini la. melainkan korang gune lilin. haha. korang tak payah berangan nak nampak taman indah la kalau pergi sini. nampak kabel ngan transformer je. kitorang bertolak kul 12.30 and sampai sane kul 1.30. solat zohor dulu baru masuk PMU. dengar taklimat pastu bergambar. n then jenjalan tengok kawasan.

haha. baru yana tau camne rupe insulator ngan isolator. ingat same, upenye lain ! hampeh ! haha. staf kat sini pon sume laki. pak guard die kemain ag. bak kate jijan dah macam polis singapore. classs kau bedahhh !! haha. n staff sume mesra. hehe ~ jom tengok gambar2 kitorang :)




macam nak g berperang dah :)



ni mase mula2 sampai. see da background :)


sebelum start taklimat :)


battery room. agak2 boleh tak letak kat kete?








bakal engineer~ eceh :)

hehe ~ sekian sudah :)
doakan cita-cita kami tercapai ye. amin :)



4 comments:

  1. Memang le x same..insulator tu 'penebat'..isolator tu 'pengasing'

    ReplyDelete
  2. ni la padahnye lecturer ngajo tp kite tido. haha

    ReplyDelete
  3. Ada no contact orng pmu bukit batu tak sis?

    ReplyDelete

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork