RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

16/05/2012

. Kisah di sebalik hujung minggu


 
hye,peeps !

yana masih lagi dalam mood bahagia.ahaks.weekend yang memang tak dirancang.awalnye rancang lain, tapi lain yang jadinya. nak buat camne. kite manusia hanya mampu merancang, tapi Allah yang tentukan.

awalnye, yana ngn pojie (hubby tayam !!) plan nak g kenduri kawen aidil,kawan pojie kat tangkak hari ahad tu. tapi ade 1 kejadian tak diduga berlaku. beberapa hari sebelum tu pojie eksiden. bukan salah die. ade india mabuk masuk jalan die. habis remuk kereta baru pojie. yang tu takpe boleh repair. tapi pojie trauma sangat. mane taknye, orang tu melayang kat cermin depan kete. **SILA JANGAN MEMANDU KALAU DAH TAU MABUK,BANGANG !! ** kan dah kena ngan yana. then yana cakapla kat pojie, tak payahla datang JB. rehat je kat umah. tapi die nak jugak jumpe yana. yana ase serba salah.kesian die penat. tapi yana faham, he need someone to cheer up him. so, yana cakap datangla. die buat keputusan on the spot. beli tiket hari sabtu pagi datang JB. mase die sampai tu, yana still kat Umall ngan wani. beli barang dapur. hehe. dalam kul 3.30 baru yana balik kolej. balik tu, rehat jap. pas asar terus kuar ngan pojie. g Umall balik. tak boleh pergi jauh2 sebab kereta masuk bengkel. kitorang bergerak naik taxi. mahal la. wuwu. kitorang tengok wayang cite nangkrong. haha. best gile ! tak berenti yana gelak.




 
shopping barang dapur ngan pojie. hehe


usha awek coolblog. haha


dalam kul 8 malam kitorang balik UTM. Alhamdulillah. setakat ni aku ngan die tak pernah keluar berdua waktu malam. biasanya kitorang lepak dalam UTM je waktu malam. so, malam tu yana goreng fries ngan ayam A1 (perlu ke mention? haha) pastu lepak kat cict. die teman yana study. study la sangat kannn. haha. online je lebih.



ni bile mase tah die snap.banyak gile makanan. haha. yana dah kuat makan tau! pojie sendiri cakap yana dah berisi sangat. haha. better dari dulu la. :)


kitorang tak lepak lame pon. kul 1 lebih balik bilik. tido. penat sangat. esoknye(ahad) yana bangun awal pagi lagi. haha. siap2 nak kuar ngan pojie. kitorang kuar pergi Jusco Taman U je. nanti kete dah ok, baru boleh jalan jauh. hehe. kat jusco, pojie shopping baju ngan jeans. mentang2 pakaian lelaki ade sale. ces ! tak kena time betol la. haha



dak mok yang banyak shopping.simpan duit nak kawen tuuu. haha



sementara tunggu pojie fitiing seluar. haha. i love that red shoes !!


kul 2.30 petang kitorang balik. sebab bas die kul 4 ptg. haha. macam biasa, bile hari die nak balik je, yana kan jadi terlalu sensitif. dan mesti menanges tak kena tempat. jujur k. jangan gelak ! yana ni memang peminat teddy bear. n hari tu yana ade berkenan kat 1 bebear. yana gtaula pojie yana nak. pastu die tak nak belikan. yana merajuk, yana nanges. haha. sampai sekarang die still perli yana cam budak kecik. haha. kisah ape. haha. tapi dapat hadiah lain. wekkk :P



demok yang tomeyyyy :)


kul 4.15 kitorang gerak g sri puteri. yana mintak tolong semut (kawan yana) hantarkan. yana pon ikut sekali la. wuwu. sedih tau hantar my future husband naik bus. adatla bercinta jarak jauh kan. huhu. 1st time yana tak nanges mase die naik bus. haha. cover malu la. nanti semut perli kalau yana nanges. balik bilik still ok. tapi bile tengok je gambar kitorang kuar, terus berderai airmata. haha.



ngah tunggu bus. ILYSM !



bantal comel yang die bagi. hehe. aku suke ayat kat bantal tu :)



ni jersi terengganu. dapat lagi ! hehe. yang ni yang away punye. dulu dah dapat JERSI TERENGGANU WARNA PUTIH ngan JERSI MALAYSIA. jersi putih adik bongsu yana ambik. haha. die nak sangat. ni pon die dah merengek nak jersi malaysia. nasib baik adik laki sorang je :)

*kalau nak tengok jersi yang die bagi,klik je link jersi tu :)



wahaha ! tengok betol2 kat baju tu. haha. SUPER JANTAN ! cess ! sepoi betol. haha



terima kasih,hubby sebab sudi datang JB. huhu. awak sabar sangat ngan perangai saya yang suka angin ni. korang,doakanlah pojie pulih dari trauma. amin.



1 comment:

  1. done follow #512
    follow back gan
    http://technobasespace.blogspot.com/

    ReplyDelete

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork