RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

09/08/2012

. Mencari nur di sebalik 10 hari terakhir



Assalamualaikum,peeps !

lame gile tak update blog. huhu. dah bersawang. bukan takde mood. tapi malas. haha. agak2, ada yang rindu yana tak ? =.=

mestilah takde !

ok. dah 9hb 8. huyeee !! suke sangat bulan 8. sebab...sebab.. yana lahir bulan 8. hehe. ok2. mula2 nak wish selamat hari lahir untuk adik bongsu yana. adik, happy birthday yang ke-15 !! dah besar adik along :) makin ensem lol.

balik pada tajuk. sedar tak sedar, tinggal ag 10 hari nak sambut syawal. cepat je masa berlalu kan? jangan tanye yana puasa penuh ke tak. konpem la tak. cepuk kang baru tau . huhu. yana tak tau kenapa, tahun ni yana excited sangat bile bulan ramadhan. selama ni, yana cam jahil sikit. haha. kali ni suke sangat. terawih pon, Alhamdulillah bile terpaksa sangat2 dan terperangkap dengan 'keadaan' je yana tinggal. dulu paling liat nak g terawih. 

yana berharap sangat yana dapat jumpe lailatul qadr. malam yang memang semua orang nak. kan? so, amal ibadat kena banyak la sepanjang bulan ramadhan ni. sahur pon Alhamdulillah..yana tak pernah tinggal. sebab sahur yang membezakan puasa orang Islam dan puasa orang kafir. dan first time untuk tahun ni, yana tak pernah makan nasi waktu sahur. minum air ngan makan yang ringan2 je. bukan ape, kalau makan nasi, yana cepat lapar. haha

yana harap, korang2 semua pon, sepanjang bulan pose ni, tingkatkan la amal ibadat. rajinkan diri g terawih. ala..bukan selalu pon kan? setahun sekali... pergi tengok wayang ngan karaoke sampai 2 jam boleh, terawih 8 rakaat je :)

renung-renungkan. dan selamat beramal :)


No comments:

Post a Comment

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork