RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

14/09/2012

. Susah dan Senang tu dugaan dari Allah







Assalamualaikum,peeps !!

lame sangat dah yana tak update blog kan? memang teringin nak update. tapi masih mencari mood yang stabil. banyak sangat masalah yang tak dapat nak dielakkan sejak kebelakangan ni. korang semua sihat? ade yang rindu yana tak? mestilah tak. hee... yana bukan blogger femes pon =.=

sejak 2 minggu lepas, banyak sangat dugaan yang yana terima. lepas 1 setel, yang lain lak datang. yang tu tak setel ag, yang lain datang. rasa nak give up pon ye. down pon ade jugak. gundah gulana jugak hidup yana ni. huhu. tapi, dalam keadaan camni la yana boleh nampak. mane betol2 yang ikhlas berkawan ngan yana. yang memang betol2 susah senang dengan yana.

dulu yana leka. leka dengan kesenangan yang Allah bagi. yana lupa yang kesenangan tu sebenarnye ujian dari Allah. yang dinamakan istidraj. ujian untuk melihat kita ni bersyukur tak dengan nikmat Allah. ingat Allah tak. dan sampailah yana diberi dugaan yang memang bagi yana cukup besar. dugaan tu dah buka mata yana betapa yana ni kerdil je di sisi Allah. dan betapa banyaknye kesalahan yang yana dah buat selama ni.

tapi nak menangis memang tak guna dah. yana tau Allah dah makbulkan doa yana yang 1 ni. yana selalu berdoa mintak Allah kuatkan iman yana. Alhamdulillah. Allah sayangkan yana. Dia kuatkan yana dengan dugaan yang Dia bagi. perlahan-lahan yana bangun. dengan sisa-sisa semangat yang ada. dengan sokongan semua insan yang sayang yana.

hari ni yana mampu berdiri. dan yana nekad. yana dah tak nak berundur lagi. tak nak toleh belakang dah. taknak ingat memori2 yang sedih dah. ada banyak lagi yang menanti yana. untuk yang tersayang, terima kasih sebab sentiasa disisi qaseh.. :)

doakan yana...



jemput klik link kat bawah ni. free je klik :)








No comments:

Post a Comment

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork