RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

16/10/2012

. Untuk 3 Hari




Assalamualaikum,peeps !

kepala ngah ting tong. migrain,plus cam nak demam je. huhu. selalu camni tiap kali kesayangan balik klang semula =.=

haa. ni yang nak cite. weekend ritu, yana terlalu hepi sangat-sangat. Alhamdulillah. yana dapat jumpe kesayangan yana lagi. lame gile tak dating ngan dak demok ni. even 3 hari je dating, kire bersyukur sangat. dan 3 hari ni, banyak yang kitorang bincang pasal fasa seterusnya dalam hubungan kitorang. hee

seperti biasa, bile dak demok ni nak datang, yana lah paling busy. busy la sangat kan. busy fikir nak pakai baju ape. haha. jarang jumpa, takkan nak pakai selekeh2 =.=  . hehe. dan kepala otak ligat nak bawak die jalan2 ke mana, makan ape. tempat tido tak risau la kan. tumpang bilik kawan die la naaaa. heee

die sampai hari sabtu petang. die dah bertolak awal pagi. memandangkan sepanjang perjalanan tu hujan, so, 8 jam gak la kan. kena la drive slow2. bahaya. jalan licin. tak kisahla die sampai lambat. asal selamat. hehe. mase die sampai, yana suh die g makan dulu. sbb mase tu yana dah makan ngan anas. bagi die rehat dulu. dalam lepas asar baru kuar.

kitorang g angsana je dulu. sebab nak g jauh2, tengok pada keadaan die, nampak penat sangat. nak suh yana drive, memang tak la kan. ngah hujan lebat mase tu. memang tak berani la. haha. yana ni kan baru dapat lesen. hukhuk. pusing-pusing angsana jap. tak beli ape-ape pon. pastu g makan kacang pool kat food court. tiap kali die datang, mesti kitorang makan kacang pool. haha. sedap !

pastu dalam pas maghrib, kitorang gerak balik. pegi pesta konvo UTM lak. wihuuuuu !!! konon nak shopping le kan. sekali pusing-pusing je. sebab die dah tak larat sangat. kan die pengsan tengah jalan tu, sape nak angkat? wuwu. dalam kul 10, kitorang dah balik bilik masing-masing. rehat. hehe


ni outfit hari first dating ! hehehe


hari kedua. iaitu hari ahad. bangun pagi, teman die g servis kete dulu. before g servis kete, take out McD dulu. ayam goreng spicy. nyum2. hehe. kitorang makan kat bengkel kete tuh. nasib baik bro-bro yang keje situ baik. makan kat meja. pastu lepak kat waiting room sambil bace majalah sementara tunggu kete siap diservis. pekerja2 kat situ best ! friendly yang teramat sangat. heee. tu kali kedua kesayangan servis kat situ. die memang suke servis kat situ. katanya, memang first classsss !!! hahahhaa

pas siap servis, kitorang jenjalan g jusco tebrau. vrommmm !! g jusco tebrau tengok wayang.plan nak tengok Aku Terima Nikahnya, tapi penuh ! so, kitorang tengok Cinta Beruang. ingatkan best. tapi hampeh ! membazir duit tiket je. kitorang gelak bukan sebab lawak yang die buat menjadi. tapi sebab lawak tak menjadi.hahahaha. pas tengok wayang, jenjalan dalam jusco jap. pastu die belanja makan kat chicken rice shop. heee. dalam kul 8, gerak balik, g pesta konvo lagik sebab nak jumpe orang. pastu g lepak danga bay jap. pastu baru balik bilik. rehat. hehe



ni outfit untuk 2nd day :)


hari ketiga,kitorang kuar lewat. kul 11.00 pagi. kitorang g makan kat kafeteria Noor kat taman U je. sebab petang tu die nak drive balik, so kitorang jalan-jalan kat Umall je. hahahhaa ! dan kitorang dapat tengok Aku Terima Nikahnya. yela, dah semalamnye tak dapat tengok. best cite die ! heee. tapi boleh lak mase tengok cite tu, dak demok ni tanye yana, camne kalau die jadi cam adi putra tuh. haish. terdiam jap yana. huhu. harap-harap semua baik je. =.=

pas habis tengok wayang, kitorang g jusco taman u, beli barang. pastu terus balik UTM. then die rehat jap kat bilik kawan die, kul 5 datang blok yana. borak2 jap, kul 6 die gerak balik klang. mase tu hujan lebat sangat. huhu. yana mase tu dah risau sangat. setiap setengah jam  mesej die. wuwu. dan malam tu dah mula la demam. sampai le hari ni. haha



ni outfit hari ketiga. kitorang pakai baju warna same. sebab beli kat kedai same kat jusco tebrau. hik hik :P





doakan segala yang kami rancang berjalan lancar. amin .




5 comments:

  1. Bagus2...semoga cepat kawin...

    ReplyDelete
  2. waa best nye dapat spendtime wit si dia huhu

    ReplyDelete
  3. jom support segmen nie...first time make a segment...thank you~

    http://qieyla4everstory.blogspot.com/2012/10/segmen-story-of-fangirl.html

    ReplyDelete
  4. semoga trs kekal bahagia hendaknya...

    salam kenal dari kak zana.. nice blog dear!

    ReplyDelete
  5. Salam.. Wow very nice blog here.=) Minat jadi model? http://www.aimisyahirah.com/2012/10/perhatian-untuk-talent-model-di-luar.html

    ReplyDelete

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork