RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

29/09/2012

. Saya tahu....







awak.

saya tahu saatnya kan tiba
saya kan tunggu saat tu
terima kasih kerana sentiasa bersama saya

awak.

saya tahu semua yang awak lakukan untuk kita
pengorbanan awak
untuk saya
untuk masa depan kita

awak.
pedulikan apa orang kata
jaga diri

awak.
bersabarlah
tak lame pon
sekejap je

awak.
saat tu akan tiba......

saya tahu
dan saya sentiasa tahu




. Untuk Mereka






awak. awak. awak dan awak.
mereka juga.

luaran kadang-kadang tak menggambarkan dalaman.
apa yang kita rasa, takkan terluah semuanya.
keadaan memaksa kita.

tolong.

jangan dengar dari sebelah pihak je.
dengar semuanya.
tolong berlaku adil.
saya nak keadilan.

sebab saya tau saya mangsa keadaan.

27/09/2012

. Migrain





hentak kepala. sakit sangat. dah lama tak kena migrain. sekali kena memang azab. tapi. tu lumrah. mak cakap, sakit tu penghapus dosa. tak sakit, bukan namanya kehidupan. kan?

kaki still lembik. tak berapa nak gagah lagi berjalan. dah 3 hari camni. tapi tak leh ikut sangat sakit ni. ikut hati,mati. kena bangun gak. kalau tak, makin sakit la.

nak update lagi. sebab rindu sangat kat blog. tapi keadaan memaksa kena stop dulu. tangan masih lagi menggigil. nak menaip pun payah. telan ubat, tido jap. insyaAllah nanti update lagi.

14/09/2012

. Susah dan Senang tu dugaan dari Allah







Assalamualaikum,peeps !!

lame sangat dah yana tak update blog kan? memang teringin nak update. tapi masih mencari mood yang stabil. banyak sangat masalah yang tak dapat nak dielakkan sejak kebelakangan ni. korang semua sihat? ade yang rindu yana tak? mestilah tak. hee... yana bukan blogger femes pon =.=

sejak 2 minggu lepas, banyak sangat dugaan yang yana terima. lepas 1 setel, yang lain lak datang. yang tu tak setel ag, yang lain datang. rasa nak give up pon ye. down pon ade jugak. gundah gulana jugak hidup yana ni. huhu. tapi, dalam keadaan camni la yana boleh nampak. mane betol2 yang ikhlas berkawan ngan yana. yang memang betol2 susah senang dengan yana.

dulu yana leka. leka dengan kesenangan yang Allah bagi. yana lupa yang kesenangan tu sebenarnye ujian dari Allah. yang dinamakan istidraj. ujian untuk melihat kita ni bersyukur tak dengan nikmat Allah. ingat Allah tak. dan sampailah yana diberi dugaan yang memang bagi yana cukup besar. dugaan tu dah buka mata yana betapa yana ni kerdil je di sisi Allah. dan betapa banyaknye kesalahan yang yana dah buat selama ni.

tapi nak menangis memang tak guna dah. yana tau Allah dah makbulkan doa yana yang 1 ni. yana selalu berdoa mintak Allah kuatkan iman yana. Alhamdulillah. Allah sayangkan yana. Dia kuatkan yana dengan dugaan yang Dia bagi. perlahan-lahan yana bangun. dengan sisa-sisa semangat yang ada. dengan sokongan semua insan yang sayang yana.

hari ni yana mampu berdiri. dan yana nekad. yana dah tak nak berundur lagi. tak nak toleh belakang dah. taknak ingat memori2 yang sedih dah. ada banyak lagi yang menanti yana. untuk yang tersayang, terima kasih sebab sentiasa disisi qaseh.. :)

doakan yana...



jemput klik link kat bawah ni. free je klik :)








 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork