RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

06/12/2012

. Diam tanpa bicara




Asssalamualaikum,peeps!

sshhhh ! keep quiet ! shut up ! silent plezzz ~ diam !

tiada bunyi.tiada kata. tanpa bicara. senyap.

penat otak berfikir,ape la yang aku nak update kat blog ni.sepi je. last-last sign out balik. bace blog orang lain. dan ade 2 blog yang aku bace, entrinye DIAM. tajuknye ade kaitan ngan diam. diam ! 

DIAM !!

sangat subjektif. diam boleh membawa kebaikan. dan diam juga ade keburukan.





panjangnye mukadimah aku.maaf.

sepanjang aku tak update ni,banyak benda yang berlaku. ade yang suka. ade yang duka. dan baru semalam aku menangis. menangis untuk sebab yang aku rase korang kan fikir aku ni bodoh.menangis untuk benda yang remeh. aku cube untuk berfikir positif pasal hal tu. tapi. biar mase je yang menentukan semua tu.

dan langkah yang aku ambik 1 je. DIAM ! ape orang nak cakap, aku diamkan je. aku diam bukan bererti aku mengalah or aku bersalah or ape-ape je la. tapi aku diam untuk kebaikan aku sendiri. aku cepat marah. panas baran. so, berdiam diri tu lebih baik. diam boleh kawal marah aku. diam boleh cepat sejukkan hati aku.

dan bukan ape. aku ni kalau dalam keadaan mood tak ok, kata-kata aku sangat pedas. aku tak nak lukakan hati sape-sape even aku tak suke orang tu.

walau aku tahu... bila aku diam, ade yang ambik kesempatan. ade yang pijak kepala aku.tapi aku biarkan je. aku diam jugak. tapi diam aku, diam berfikir. aku seorang yang egois ! so, impossible untuk aku biarkan je mereka mereka pijak kepala aku. cuma cepat atau lambat je untuk aku tunjuk belang aku. (bukan cara kotor,ok?)

silent is golden.





 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork