RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

16/01/2013

. Next Step ! ops :)



Assalamualaikum,ollsss!

genap 2 minggu haa yana tak update blog. kemain busy ko.haha. padahal tak de mood nak update. rasenye azam tahun baru ritu nak rerajinkan diri update blog. hampeh ! tak boleh percaya langsung! haha

kali ni nak update entri weekend ritu. erm erm erm. nak gtau nih.kalau ade yang menyampah ngan entri ni,pangkah cepat-cepat la ye.haha. weekend ritu,pojie datang. wiii !! hepi tau? 3 bulan lebih haa tak jumpe. die datang pon sebab nak temankan yana g career fair kat KSL. hiii. banyak gak la yana drop resume. ye la.mane tau. rezeki nak kawen tahun ni, dapat keje best best kan?

and you know what? mase dalam kete nak g KSL, die tunjuk jam baru die haaa. jam jenis ICE tu. ala..yana memang nak sangat tau jam tu. sebab banyak pilihan warna. haha. yana dah tarik muncung sebab tak belikan untuk yana jugak. haa. pastu sampai kat KSL, kitorang pusing-pusing dulu. then, nampak jam jenis ICE. sejibik cam jam pojie. tapi ade yang kecik. so, die belikan 1 untuk yana.hiii. hepi tau !



yang atas tu tangan pojie :)


malam mase die sampai jumaat malam tu, die bagi adiah jersi mesia cutting pompuan kat yana.wihuuu. then, pas drop resume semua tu, kitorang pusing ag kat KSL. die belikan blouse ala2 korea lak. pastu g IT Fair. kat KSL jugak. heee. then, die belikan 2 sim card UMobile untuk kitorang. die cakap, die belikan fon untuk yana. yana dah tanye-tanye. fon ape pulak aih. die cakap nanti die bagi. heee

penat jenjalan, kitorang berenti rest dulu. dalam kete je la. mase tu la die bagi fon tu. haa. die bagi Nokia Lumia 610. tergamam jap. hee. die cakap, pasni bolehla online & wassup. terus die install kan tweet caster untuk yana. sebab di tau yana suke tuit tuit. haha. pastu die siap cakap, bulan-bulan bil biar die bayar haa. ya Allah. rase terharu sangat. nak menangis pon ade. huuu

esoknye, hari ahad, kitorang jenjalan kat jusco tebrau. aku belanja die kenny rogers sempena birthday die hari tu. heee. pastu teman die usha boot bola. penat pusing, takde pon haa yang die berkenan. huuu. pastu roger anas ngan zulfi, ajak makan kacang pool kat angsana. anas gerak ngan zulfi dari UTM. aku ngan pojie gerak dari tebrau. tapi, sebab jalan jammed gile, anas ngan zulfi kena tunggu kitorang lame sket. kebetulan pulak ade show pengantin haa kat angsana.

sampai je, terus cari anas ngan zulfi. sementara tu, usha pelamin dulu. haha. ngan photographer. semua la. pojie siap amik gambar ag haa. last-last jumpe anas kat kedai emas Wah Chan. pastu tetibe pojie ajak tengok- tengok cincin. die cakap nak beli awal-awal. aku ingat die main-main. sekali betol-betol. menggigil tangan aku mase nak try satu - satu cincin. anas kejenya gelak je. haish. haha

mase tu memang terharu sangat tau ???? siap survey rantai untuk nikah ag. hiii. saje nak 1 set. gelang dah ade. :p



pilih. jangan tak pilih. gambar cincin tak leh tunjuk la. orang terapat je tauu. hiii


mak ngan abah semua dah tau. tunggu pojie MMS gambar cincin je kat mak abah. heee. mak siap tanye dah g kursus kawen ke belom. haha. yana cakap, nanti nak g same-same pojie :)  doakan kami ye? semoga semuanya berjalan ngan lancar. amin :)

p/s :

thanks kat anas ngan zulfi sebab tolong kitorang pilih cincin tu. sayang korangggg !!





5 comments:

  1. ALAHAIIII SWEETNYERR CITERR KORUNKK...heheh... semoga sampai ke syurga... :)** ikhlas..**hehe

    ReplyDelete
  2. yana... this is way too SWEET..... aaaaa cepatlah kawen cepatlah kawen... :P

    -qist :)

    ReplyDelete
  3. hiiii :)

    insyaAllah this year syg :)

    ReplyDelete
  4. gle best......... mcm2 dapat....haha...:)

    ReplyDelete

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork