RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

18/01/2013

. Terikat 1 JANJI




Assalamualaikum,olls !!






now dah 4.35 pagi. tapi mata tak ngantuk ag. tak tau la kenapa. so, tadi layan movie jap. mula-mula cite Ku Pinang Kau dengan Bismillah. heroin mati. sedih tau? =.=  pastu sambung tengok cite HACKS. Hanya Aku Cinta Kau Seorang. pon hero mati. cite ni dah lame sebenarnye. tapi baru rase nak tengok haaa.

disebabkan cite HACKS tu la aku semangat nak update blog pepagi ni. 

JANJI. sape yang tak pernah berjanji,kan? ade yang pandang remeh pada janji. ade yang berpegang teguh pada janji. yela, janji tu cuma sebahagian dari kata-kata. sekadar KATA-KATA. dapat diubah. boleh juga dilupakan.cakap je kat mulut. JANJI ! ok. just kata-kata. sebab tu ade yang anggap janji tu benda remeh.

korang tau tak? MEMBERI janji itu mudah dilupakan. tapi... MENERIMA janji, sampai mati diingati.. ada waktunya, janji juga menjerut hati sendiri. dan janji itu memungkinkan dua perkara. KECEWA atau BAHAGIA. dan semua itu adalah pilihan. kita yang pilih. 

jika tak mampu nak tunaikan, jangan kita berjanji. bukan 1 jiwa yang kecewa. yang merana. yang menderita. tapi banyak jiwa yang memendam luka kelak. dan bila jiwa terluka tu menuntut janji tu, jangan pula salahkan die. die tak bersalah. die cuma mengharap pada janji tu. janji yang diungkapkan.....

bile kite rase tak mampu berjanji, jangan berjanji. lafazkan sahaja InsyaAllah. jika berkemampuan. jika diizinkan. supaya hati tidak terus mengharap... hati itu selembut tisu..tersilap sikit, pasti koyak...

^_____^

HACKS




4 comments:

  1. Love this entry :)

    BW here, nice blog !

    ReplyDelete
  2. thanks,dear :) feel free to drop ur link. nanti yana jenjalan :)

    ReplyDelete
  3. betul uwh ramai y pandai bjanji tp tak pandai nak tunai kan..
    :)

    ReplyDelete
  4. hope u always happy with ur beloved partner. I wish u were happy with him.
    I am your fans that always stalk your blog to read ur entry. Good luck !

    ReplyDelete

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork