RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

18/04/2013

. Saya jadi GURU GANTI



Assalamualaikum,ollsss!!

baru berkesempatan nak update blog haaa..mane taknye,sampai umah kul 4,rehat,malam tido awal.kul 6.30 pagi dah gerak g kerja.

kerja ape? sebenarnye,sementara dapat keje tetap nih, yana jadi guru ganti dulu. kat sekolah menengah tengku ampuan intan,kuala berang,terengganu. 45 minit dari umah yana.hambek. haha.takpe,next week yana duk umah warden.kikiki

yana mohon minggu lepas.Alhamdulillah.tak sampai seminggu.ahad tu (14/4) PPD call suruh lapor diri 15/4. die call jam 5 ptg. haru biru jap.haha. aku masuk atas tiket cikgu fizik.tapi,setakat ni baru sekali ngajar fizik. 2 kali ngajar add math form 4 dan 2 kali ngajar sains form 1. yang ni relief. takpe,asal ade keje,gaji jalan.

mula-mula tu,aku nak nanges gak weh.dahla first day dah demam. huhu. sangat tak selesa la kan. suasana kat sekolah ni agak berbeza dari tusyen. tusyen sbb student mmg nak belajar. sekolah ni,kalau kena yang pemalas,memang sakit jiwa.

tapi,aku bersyukur sangat. Allah permudahkan segalanya. hari ketiga aku dah ok sket.student pon ok ngan cara aku. senyum tak lekang, tapi tegas. siap excited dapat tau aku nak duk umah warden. hihi. dan paling aku terkejut,sorang lagi guru ganti tu, budak fakulti lektrik gak. batch tua setahun dari aku.kak sabariah. course mekatronik. kecik je dunia kan? aku kan ganti sampai 23/5.tp,tak tau camne ag.sebab ade ketua bidang mintak aku jaga math form 6 -.- padahal aku taktau ape.haha


meja pn azma yang aku tumpang.die tinggal ok je.dapat kat aku,bersepah.haha


now baru aku tahu perasaan jadi cikgu kat sekolah.nasib baikla,cikgu-cikgu yang duk kat meja aku tu riuh rendah.terhibur jugak aku.hehe.semoga segala urusan aku dipermudahkan-Nya. amin



4 comments:

  1. semoga berjaya dalam apa jua urusan!

    ReplyDelete
  2. wahh . tahniahh ., mcm best jeh mengajar jd cikgu :)

    ReplyDelete

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork