RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

26/05/2013

. Hari Jubah



Assalamualaikum,uollsss !!

since lame gile tak update,banyak sangat cite nak diluahkan. konvo,interview,sekolah,tunang. eh? haha. untuk pengetahuan korang, aku dah selamat jadi tunang pojie pada 18/5/2013 hari tu. yang tu nanti aku cite ok?

Alhamdulillah, pada 7/5/2013 hari tu aku dah selamat bergelar alumni UTM Skudai.haha. tapi, aku now dah jadi staf sementara kat UTM tu. aku dah official jadi Research Assistant kat Fakulti Kejuruteraan Elektrik. eceh. kemain. siap mention fakulti gitu. lecturer suruh sambung master, confident je jawab tak nak. haha

lepas ni bolehla aku apply sticker staf.huahahaha ! boleh balik after 12 a.m. tanpa scan kad matrik, boleh bawak kete naik sampai kat depan CIMB tuh ! haha. ceh, akal setan betol -.-

Aku dan family bertolak dari Terengganu after mengundi. ok. aku rakyat Malaysia yang bertanggungjawab :) dari Terengganu, kitorang g Muar. g umah pak cik. maghrib baru sampai. kenkonon malam tu nak g jenjalan Melaka. tapi, penat kemain dah plus tunggu result PRU13. hee. so,lepak umah pak cik je la.

esoknye,pepagi lagik dah bangun. siap-siap pergi Melaka. jenjalan kat Bandar Melaka bawak mak,abah n adik-adik.


 here, we r one family ~ :)


 my mak n abah :) ensem tak abah? heee

kitorang tak de la jenjalan sampai habis Melaka. sebab tak sempat. kul 1 tu dah gerak nak g Kluang. buat jejak kasih. mak nak jumpa family angkat dia. tok abah ~ hiii. so, bertolak le kitorang. ke Taman Sri Lambak. Kluang, Johor.



this is tok abah n tok mak :)

seriously diorang sangat friendly. orang FELDA memang mesra kan? haha. tok abah siap simpan ag gambar aku masa baby. last jumpe masa aku baby. see? lame gile tapi still rapat lg :)

kul 5 ptg baru gerak g Skudai. tapi nyempat je mak aku nak singgah Ayer Hitam. haha. biasalah..habis mak borong kerepek :p

sampai Skudai dalam kul 8 malam. aku bawak family g Rose Cottage Hotel kat Taman U dulu untuk check in. pas check in baru aku g UTM. aku tido bilik Ju. heee. saje nak jumpe bebudak ni :)

esoknye pepagi, kul 6.45 aku dah gerak g Dewan Sultan Iskanda2 (DSI). pojie hantar. haa..pojie bertolak dari KL 6hb malam. sampai je UTM terus hantar aku g DSI. heee. thanks, incik tunang. kesian awak. penat tak hilang ag dah kena teman saya g daftar. hee :)

majlis graduasi tu habis dalam kul 11. angah ngan adik tak masuk dewan. mak ngan abah je masuk. diorang duk ngan pojie kat luar..pas habis, aku snap gambar sikit. tak banyak sebab kelam kabut ade urusan RA yang nak kena setel haaa. aku gerak ngan pojie. family aku g pesta konvo. dah setel semua baru aku g pesta konvo ngan pojie.haha





dan sempatla aku jumpe neyda pas konvo tu. siap ambik gambar. ade kat dalam FB. kitoarang mmg plan dah nak jumpe.nasib baik sempat. sempatla kenal family aku. hee. sape neyda? korang g youtube, taip neyda surihani :)

aku balik terengganu 8hb tengahari. sebab ade kejadian sikit. hihu. boleh dah sampai segamat baru aku perasan purse aku takde. nasib baik ade orang jumpe.so,patah balik g UTM -.-

sampai terengganu dah tengah malam. esoknye pepagi dah bangun g sekolah nak mengajar. oh,penat ! tapi happy sangat-sangat ! heee. sekian saje cite hari jubah. yang lain t aku update :)


No comments:

Post a Comment

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork