RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

20/02/2014

. Review Produk As Beauty

.Assalamualaikum.

sebenarnye segan nak review. sebab aku pon baru 4 bulan pakai produk ni haa.muka pon baru nak ok. tapi since ade yang tanye, aku tolong. ni pon susulan dari entri CARA CHECK PRODUK KOSMETIK YANG DIIKTIRAF KKM.

aku ni dulu paling lame bertahan ngan produk tu pon sebulan.pastu tukar,tukar dan tukar. my skin getting worse ! sampaikan stress tau? tapi Allah gerakkan hati aku guna As Beauty. ni untuk luaran kulit la. dalaman aku minum Aurawhite. dan insyaAllah nak makan Vitamin E Shaklee pulak. aku makan semua ni bukan untuk kulit muka je, tapi 1 badan. macam Aurawhite, bile minum macam minum glucose. manis-manis gittu. badan aku rase ringan pas minum. pas minum je, aku mesti senang buang. hehe. nyah kau toksik !



ni antara komen entri lepas. 2 komen je. aku bukan blogger famous nak komen beratus-ratus. kikiki. komen Cik Anon tu paling aku setuju. yela, aku setuju sebab lepas kawen, hormon berubah. dan memang pas kawen ritu muka aku naik jerawat banyak sangat. tapi tak teruk. sekejap je. kikiki. tapi even aku tak pakai pon, muka tak de makin teruk. muka elok je.


yang paling best, mase nak dekat sebulan aku pakai tu, hubby yang mase tu tunang aku takleh beza aku pakai bedak or pakai krim saje. muka aku mase tu die cakap memang ok. nampak lembap. dan kalau yang dah lame kenal akan perasan aku ade 1 jerawat yang sangat besar kat pipi kiri aku. jerawat tu macam duk dalam kulit. kalau tak picit die kan kekal gitu. mak aku cakap, ade orang kat umah kena gitu gak. nak buang kena laser. takut aku haa. tap, Alhamdulillah, sejak aku pakai As Beauty, jerawat tu yang memang aku payah nak picit, senang picit. kuar semua isi dalam jerawat tu. ni dah makin kecik. tapi ada lagi sikit. takkanlah terus ok kan. nak cantik, kena sabar. hihi. dan ramai kengkawan tegur muka aku makin cerah. dulu kusam,gelap je. gelap dari kulit tangan aku. sekarang dah same. hihihihi


ni mase awal-awal pakai. berminyak teruk ! huhu

ni mase kenduri mizi. mase ni dah 2 minggu pakai. ni tak pakai bedak. krim ajo. muka dah ok sket.


ni mase g lawat afi my kesayangan 4 hari pas kawen. pakai krim aje jgk. tapi ade jerawat sket. nampak tak? sebab mase kawen mekap, jadi memang naik la jerawat. hihu

selain, penjagaan luaran, dalaman pon kena jaga. jangan makan main taram je. banyak minum air masak. pastu rajin buat facial. buat kat rumah pon boleh. aku kalau rajin aku pakai mask putih telur. tegang habis kulit muka haaa! haha. pastu jangan selalu sangat cuci muka. 2 kali je. macam aku, tengahari aku tak cuci. aku cuci bangun tido ngan nak tido je. aku selalu tengok ade kengakawan aku, muka berminyak sket cuci ngan pencuci muka. nope ! tak elok tu. nanti muka cepat kering. no good no good. korang boleh google cara penjagaan muka.

dan...

yang paling penting... SABAR ! kalo korang tak sabar memang takkan nampak hasilnya. sebelum tukar produk, stop dulu any produk. dalam seminggu ke. kasi muka rest dulu. biar keluar semua minyak. pastu baru pakai produk lain. jangan hari ni stop, esok pakai. aku dulu gitu la. tu yang muka teruk. haha.

so, kalau korang nak cuba produk As Beauty ni, korang boleh tengok pengedar dan stokis kat web AS BEAUTY.

ataupun, contact ni ---> NURA : 017-6375727 . die pon pengguna As Beauty. die yang recommend kat aku. :)




No comments:

Post a Comment

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork