RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

27/06/2014

. STATUS TERHAD !

.Assalamualaikum.


sekarang buka FB je mesti tengok gambar kawen. Alhamdulillah.. ramai yang dah menghalalkan hubungan. menangis meraung le setan setan haa.

status kalau dulu pakwe sekarang dah jadi suami, hubby, shuben. haha. cermin cermin ! biasalah tu, perasaan ngah berbunga-bunga. tapi aku banyak update gambar dari up status. taktau kenapa sekarang tak suka up status. mungkin sebab ada mulut longkang yang suka mengata belakang kot. manusia. kita tak tau. hati tak sama maa. gambar pon aku tapis. kalau incik ubi bagi upload, aku upload la. haha.

okeh, ni aku nak share ngan korang la ada seperkara yang aku betul-betul nak tekankan bile dah tukar status jadi 'MARRIED' nih. sebab aku tengok benda ni la jadi punca utama artis kite yang dah kawen bertekak bercerai pastu buka aib pasangan. dan aku rasa benda ni jugak jadi antara kita rakyat marhain ni. (betol ke ejaan aku tuh? haha)

media sosial. TWITTER. FACEBOOK. INSTAGRAM. blog jugak. benda ni memainkan peranan. tiga-tiga ni ada baiknya, ada buruknya. semua bergantung pada kita. kalau apa yang kita paparkan tu buruk, buruk le padahnya. pastu jangan nak buat alasan bangang, tak sengaja upload la, akaun aku, aku punye suka la. haa. kalau korang duk set dalam otak akaun aku, aku punye suka la nak up ape, jangan nak melatah bile ada orang duk komen busuk kat status korang ke ape. terima jela.akaun die,suke hati die lah nk komen ape pon. bhahahaha !

dah lari point sikit.bab melalut laju je yana oiii. ok,balik semula. untuk korang yang dah kawen. terutama ISTERI. sebab yang buat benda gini biasa isteri je. tolong..tolong sangat-sangat kawal emosi. janganlah bila ada masalah ngan suami sikit, korang update status marah-marah suami. even korang tak mention pon korang marah suami korang, tapi orang boleh agak status tu tuju untuk suami korang. jaga maruah suami korang. isteri cermin suami.

dah elok-elok boleh baik, jadi makin buruk keadaan bile ade orang lain sibuk bertanya pastu jadi batu api. please. adat rumahtangga ada pasang surut. aku ngan ubi pon ada gak bertekak. tapi, setel cepat-cepat kat situ gak. setel sesama sendiri. tak perlu bagi alasan dah hilang sabar semua tu sebab tu up status gitu. Allah kan ada. mengadu kat Allah. tak malu ke update status dedah aib sendiri?

sekali lagi aku nak remind. manusia hati lain-lain. ada yang luar nampak baik. tapi dalam hati kita taktau. mencegah itu lebih baik dari merawat. sebab merawat belum tentu boleh sembuh. gunakan media sosial sebaiknya. guna untuk kebaikan. bukan keburukan. jangan salah gunakan k.

sorry kalau ada yang terasa. kalau ada yang dah terbuat tu, cepat-cepatla padam status tu.mintak maaf ngan suami korang.

akhir kata, tataplah gambar aku yang semakin gemuk ni. haha.mintak penampar betol :p




No comments:

Post a Comment

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork