RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

09/11/2014

.Trip TudungRuffle

.Assalamualaikum.


minggu yang superbusy untuk seorang yana. tapi dapat pengalaman yang seeeroooonoookkkk !! terima kasih suami sayang sebab bagi peluang kat isteri awak yang jelita ni rasa pengalaman gini. eh. haha. apa aku buat sepanjang minggu ni? jengjengjengggg

2 minggu lepas, kawan aku nones aka founder TUDUNGRUFFLE ajak aku pergi uitm segamat. dia ada talk kat sana pastu buka booth. jadi bawak aku ngan amar abang nones untuk jaga booth. tak pernah lagi aku join mane-mane igshop yang buka booth. aku sendiri pon tak pernah buka booth lagi. ni kira betol-betol peluang untuk aku belajar sikit-sikit pasal bisnes ni. plan nak gerak ahad malam dari KL. tapiiii, sebab sabtu & ahad tu nones buka booth kat stadium melawati shah alam, kitorang gerak pepagi lepas subuh. ahad malam tu aku tidur umah sewa nones. dapatla jumpa zaza & mimi! lagilaaaa hepiii. diorang ni anak buah suami aku masa kat utmkl. haha !

esok pepagi g shah alam dulu ambik amar. pastu pecut terus g uitm segamat. fuhhh. laju gile makcik ni bawak. haha. sape yang tak kenal nones mesti cakap dia sombong. tapi dah kenal, haish. keje aku gelak je la. cerita tak pernah habis selagi tak tidur. haha.

sampai je tepat jam 10.30 pagi nones terus masuk dewan. aku ngan amar setup booth. dari awal buka sampai tutup ramai sangat datang beli. student uitm segamat ni semua best-best !!






kitorang gerak balik KL dalam kul 6 petang. nones hantar aku balik rumah dulu. esoknye pepagi sebelum g kerja suami aku hantar g rumah nones. suami kena g kemaman masa tu. aku g umah nones sebab nak tolong nones setelkan postage. korang yang ada beli tudungruffle mohon bawak bersabariah yeee. tension tau dapat wasap marah-marah. order yang kitorang dapat terlampau banyak. kitorang pon kena berenti makan solat berak jugak. sabo yeeee.

aku duk umah nones 2 malam. rindu wehhhh kat shuben. tapi nak buat acane. die kerja. nasib aku busy tolong nones. kalau tak meroyan sengsorang kat umah. haha. hari khamis tu nones bawak aku pergi butik the geroboc. semalam diorang launching. seronokkkk ! dapat jumpa kak maneh yang jual boot pompuan dari Fashionrepublic KL tu. adik annaseaskey. sempat aku grab boot dalam gambar kat bawah tu. kiki. esok tengahari dia nak buat flash sale gile-gile. g follow die kat IG. nasib baik la kitorang berkejar nak g buat facial. kalau tak mau aku g shopping skirt abang kawasan kat ashannas tu. ahhaha !




lepas buat facial, malam tu nones hantar aku balik rumah. hubby kereta rosak takleh ambik. serius ni minggu yang sangat awesome bagi aku. tenkiyuuu nonessss sebab bagi aku peluang rase semua niiii. korangggg, kalau nak beli tudung ruffle, g kat ig diorang : tudungruffle . wassap 0163611612 lelaju. sekali korang beli, mesti nak beli lagi. sebab selesaaa sangatttt !!


2 comments:

  1. wah macam best je kak. xpernah try tudung ruffle tu. yg boots tu sangat jeles. selalu gak stalk ig kak maneh. hehe

    ReplyDelete
  2. follow blog twitter dan like fb cik anggur balik di http://inibelogcikanggur.blogspot.com terima kasih

    ReplyDelete

 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork