RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

09/11/2014

.Trip TudungRuffle

.Assalamualaikum.


minggu yang superbusy untuk seorang yana. tapi dapat pengalaman yang seeeroooonoookkkk !! terima kasih suami sayang sebab bagi peluang kat isteri awak yang jelita ni rasa pengalaman gini. eh. haha. apa aku buat sepanjang minggu ni? jengjengjengggg

2 minggu lepas, kawan aku nones aka founder TUDUNGRUFFLE ajak aku pergi uitm segamat. dia ada talk kat sana pastu buka booth. jadi bawak aku ngan amar abang nones untuk jaga booth. tak pernah lagi aku join mane-mane igshop yang buka booth. aku sendiri pon tak pernah buka booth lagi. ni kira betol-betol peluang untuk aku belajar sikit-sikit pasal bisnes ni. plan nak gerak ahad malam dari KL. tapiiii, sebab sabtu & ahad tu nones buka booth kat stadium melawati shah alam, kitorang gerak pepagi lepas subuh. ahad malam tu aku tidur umah sewa nones. dapatla jumpa zaza & mimi! lagilaaaa hepiii. diorang ni anak buah suami aku masa kat utmkl. haha !

esok pepagi g shah alam dulu ambik amar. pastu pecut terus g uitm segamat. fuhhh. laju gile makcik ni bawak. haha. sape yang tak kenal nones mesti cakap dia sombong. tapi dah kenal, haish. keje aku gelak je la. cerita tak pernah habis selagi tak tidur. haha.

sampai je tepat jam 10.30 pagi nones terus masuk dewan. aku ngan amar setup booth. dari awal buka sampai tutup ramai sangat datang beli. student uitm segamat ni semua best-best !!






kitorang gerak balik KL dalam kul 6 petang. nones hantar aku balik rumah dulu. esoknye pepagi sebelum g kerja suami aku hantar g rumah nones. suami kena g kemaman masa tu. aku g umah nones sebab nak tolong nones setelkan postage. korang yang ada beli tudungruffle mohon bawak bersabariah yeee. tension tau dapat wasap marah-marah. order yang kitorang dapat terlampau banyak. kitorang pon kena berenti makan solat berak jugak. sabo yeeee.

aku duk umah nones 2 malam. rindu wehhhh kat shuben. tapi nak buat acane. die kerja. nasib aku busy tolong nones. kalau tak meroyan sengsorang kat umah. haha. hari khamis tu nones bawak aku pergi butik the geroboc. semalam diorang launching. seronokkkk ! dapat jumpa kak maneh yang jual boot pompuan dari Fashionrepublic KL tu. adik annaseaskey. sempat aku grab boot dalam gambar kat bawah tu. kiki. esok tengahari dia nak buat flash sale gile-gile. g follow die kat IG. nasib baik la kitorang berkejar nak g buat facial. kalau tak mau aku g shopping skirt abang kawasan kat ashannas tu. ahhaha !




lepas buat facial, malam tu nones hantar aku balik rumah. hubby kereta rosak takleh ambik. serius ni minggu yang sangat awesome bagi aku. tenkiyuuu nonessss sebab bagi aku peluang rase semua niiii. korangggg, kalau nak beli tudung ruffle, g kat ig diorang : tudungruffle . wassap 0163611612 lelaju. sekali korang beli, mesti nak beli lagi. sebab selesaaa sangatttt !!


01/11/2014

.Short Vacation Part 2

.Assalamualaikum.


hari ni kita sambung bahagian kedua pula. hamboi. macam drama bersiri lak. haha. sape yang tak baca lagi Part 1, klik sini Short Vacation Part 1 . untuk bahagian 2 , kite cerita puan yana jenjalan pada 26 oct ye. kikiki. hari ahad tu aku bangun lambat. tak senonoh betul tidur rumah orang tapi bangun lambat. nak buat camna, pagi tu aku dah bangun tapi satu badan aku lenguh + sakit tak leh bergerak langsung. hubby tolong urutkan last-last aku tertidur. 8.30 pagi gitu baru aku bangun gosok gigi basuh muka breakfast. awal lagi meh nak mandi. haha, kenduri tengahari. mandi awal-awal nanti kena mandi lagi. lepas makan lepak-lepak dulu gosok baju dalam 11.30 pagi baru keluar rumah.

tapi tak terus pergi kenduri. pergi cari coconut shake dulu. bukan kat klebang la. memang tak la nak masuk klebang waktu tu. jammed wehhhh. apa tah nama tempat aku beli tu. sedap jugak. tapi aku tak suka coconut shake letak vanilla. huhu. aku suka yang blend asli. lepas tu pergi kedai RM10. aku tak pasti kat KL ada ke tak. kat Terengganu ada. haha. seronok aku beli 3 helai baju. semua yang dalam kedai tu RM10. lepas tu baru gerak pergi kenduri. macam biasala kalau pergi kenduri buat apa kan. jadi meh layan gambo dua keping.






Tahniah naim & nadia. selamat bercinta sampai syurga :). lepas tu masing-masing gerak ikut haluan masing-masing. Ajak & family balik KL. aku ngan laki aku pergi PD. haha. sebab malam tu aku merajuk pastu tetiba dia janji nak bawak aku g PD kan. beranila nak mungkir janji :p . haha. sampai je kat PD tak terus pergi pantai teluk kemang. sebab panasss. jadi dia bawak aku pergi Muzium Tentera Darat. aku baru tau rupanya PD ni Bandar Tentera Darat. masuk PD dah macam masuk kem askar. haha. setakat tengok askar berkawad macam tengok kereta lalu lalang. ceh. haha.

meh layan gambar-gambar kitorang kat muzium tu. tapi tak habis round. perut aku tak sedappp. nak membuang aku ni cerewet. tandas kotor sikit tak yah paksa memang tak tercapai hajat tu. haha. dengan panasnye. pastu tempat tu lak luas. memang penat. fikir masa tu nak balik nak mandi je. haha






















































dah penat jenjalan dalam muzium, baru gerak pergi pantai. panas lagi. tapi kurang sikit dari awal kitorang sampai tadi tu. mak aih. manusia macam semut. ramai gila orang. nak parking pon payah. nasib baikla ada ruang. So, aku ngan hubby pergi cari air kelapa. lega wehhhh. haha. pas minum jenjalan di pesisir pantai pegang tangan feeling kekasih nan romantik. ecewah. poyo sangat. haha. 




pas jalan-jalan tepi pantai kitorang pon balik puchong. tak sampai sejam pon sebenarnya dari rumah kitorang. tapi kan masa tu jugak ada grand prix tak silap aku kat litar sepang. jadi jalan yang biasa lalu tu jammed tak bergerak. kalau tunggu mau 2 pagi baru sampai rumah. kitorang pusing masuk bandar enstek. haha. maghrib sampai.

minggu ni weekend aku kat rumah je. tak jenjalan kemana-mana sebab laki aku kat kemaman kena kerja. huwaaaa T____T






 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork