RUMAH RESEPI 30 HARI TIPS DIARI MAMA

16/10/2016

. Sufiku Sayang

.Assalamualaikum.



Dekat 10 bulan dah tak update blog. lame mak aih, bila orang tanya dah tak berblogging ke? haha. terdiam jap. ada gak yang concern blog aku nih. tapi bila husband sendiri yang tanya, tu memang pelik. jadinya, hari ni 'TER' rajin update. tu pun nasib baik anak bujang tengah tido. biasa waktu ni dah ajak mama bersenam. tapi hari ni tido pulak. pancit sebab aktif sangat main semalam agaknya. -.-

Alhamdulillah, anakanda kesayangan dah umur SETAHUN. ikut tarikh lahir la. tapi sufi ni baby pramatang, jadi ada 2 umur. satu lagi baru 11 bulan. cepat je masa berlalu. banyak sangat dugaan untuk sufi. tapi sufi anak yang kuat. semua dia redah dengan machonye. dalam masa 6 bulan, 2 kali sufi admit wad sebab jangkitan kuman kat paru2. bulan 1 dan bulan puasa hari tu. yang ni nanti aku cerita kat entri lain ye.

Sufi sekarang dah pandai duduk. ye, perkembangan lambat sikit dari baby full term. dan sufi skip merangkak. memang tak bagus. tapi fizikal sufi tak mengizinkan. bila dia cuba bangun nak merangkak, mesti jatuh. so, lepas jumpa pakar orthopedik, dia cakap takpe asal sufi ada usaha. tapi, still sebagai parents, kitorang akan stimulate sufi.





ingat nak taip panjang lagi, tapi si kecik dah ada tanda2 nak bangun. nah, aku up satu gambar sufi si gigi kapak. gigi dah 8 batang, tapi sayang nak guna. buat pasta guna baby pasta, dia makan bila blend je. sufi guna gigi buat gigit orang je. oh, ye. mohon doa dari korang untuk sufi ye. sufi pejuang JANTUNG BERLUBANG ASD. doakan sufi sentiasa sihat dan lubang tu tertutup sendiri ye. nak sangat elak dari kena operate. doakan sufi ye :)




 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork