RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

21/01/2011

20 JANUARI 2011

fuh~ bersawang blog aku. adeh,sori yep. tak sempat nk update. plus tak de idea. haha. 20 jan ritu birthday cik nisa aka bff aku. mulanya tak de pape plan pun. yela, esoknye ade quiz sains kejut. dan kebetulan mase birthday cik nisa tu, cuti Thaipusam. so, memanjakan diri kat katil je la. cik nisa lak balik umah. demam katenye. yeye je ko, nisa. haha

pas aku habis je lunch ngan 3 blogger, ieqa, afi ngn adah, aku terus balik bilik. baru je nak bukak tudung, cik nisa mesej ajak shopping sebab die dapat diskaun kat silver planet. aku on je la. haha.. tak banyak pon beli. cik nisa beli kasut sepasang ngan kemeje sehelai. aku lak beli kasut ladies sepasang ngan seluar slack sehelai. mula-mula kitorang g angsana je. pastu tetibe kad ahli Voir cik nisa boleh guna kat butik Voir je. ape lg, pecut g Jusco Tebrau ah. pas jenjalan, cik nisa belanja makan kat Kenny Rogers. ouch, ni yang sayang u lebih ni, nisa! hahaha



ni baru pas order


banyak tol pilihan



cik nisa order banana muffin, aku order vanilla muffin



ni aku punye..cedapppp



cik nisa punye !!



muka lapar. tapi makan tak habis..haha



my new shoes !! cik nisa pilihkan..hehe



HAPPY BELATED BIRTHDAY, NISA !
aish. nasib baik ko demam. kalau tak,
mandi telur + tepung la..haha


03/01/2011

TUKAR FONT POST TITLE

tajuk nak pulak bahasa rojak. naye kalo dewan bahasa tau. wuwuwu. takpe2 asal korang faham. kalau tak faham, suh incik google translate. miahaha

udah le tu cik yana oi. ok, kali ni nak buat tutorial camne nak tukar font kat post title. ni permintaan dari kawan yana. cik Ajaa Tyne.

mula2, cam biasa lah. korang open dashboard korang dulu. pastu pergi kat design. pilih edit HTML. pastu tick expand widget. kasi nampak sikit. kang tak memasal ade yang juling sebab tengok code banyak2. haha

pastu korang cari code cam dalam kotak kat bawah ni. code tu ade kat atas2 je. scroll slow2 na mase cari. t tak jumpe lak. dah jumpe? ok. proceed to next step.


korang nampak tak kotak kecik tu? haa. tu semua tulisan blog korang la tu. korang tukar je la ke font yang korang nak. korang tukar kat value tau. default tu tak yah tukar xpe. tak de effect pon. tulisan yang korang nak tukar tu, kalau boleh biarlah font yang ade dalam PC korang. nampak tak ada banyak2 font? haa.. korang tambah font yang korang nak tu kat depan tulisan yang ade @ belakang size font tu dah. yang lain jangan usik. sebab tak semua PC pembaca ade font yang korang pilih. sebab tu ade banyak2 font kat situ. faham?

cam yana punye blog, sape yang ade font Cheri Liney, dorang nampak font tu la. kalau yang tak de, dorang akan nampak font Comic Sans MS. boleh ? untuk tulisan yang kat tajuk sidebar gadget pon buat camtu gak. tulisan entri pon same. pandai2 la korang godek code tu. yang penting, PREVIEW dulu before save,ok? dah puas hati baru save.

ok, dah. SELAMAT MENCUBA !


korang leh download font kat 1001 Fonts & FontSpace.


01/01/2011

REUNION EX-5N MRSM KT 2006

mase zaman sekolah dulu bukan main lagi nak beh cepat nak masuk u nak kawen. haha. over pulak. yela, fikir camtu sebab penat duk main kejar-kejar ngan warden. waktu prep kena punctual. kalau tak kena denda. haha. memang sweet la zaman nakal-nakal dulu.

tapi, dah 5 tahun zaman tu berlalu. sekarang semua dah besar panjang. ade yang dah kawen dah ade anak pon. bila imbas balik semua kenangan tu memang gelak besar. zaman tak matang. tengah nak kenal dunia katakan. dah masuk u ni, memang rase rindu sangat-sangat ngan kawan-kawan zaman sekolah dulu. huhu

24 Disember hari tu, Alhamdulillah kitorang sempat wat reunion kecik untuk dak kelas yana mase Form 5 dulu. tapi tak semua la yang datang. masing-masing sibuk. ni pun buat last minute. memang bisinglah mase jumpa. macam-macam cerita keluar. haha. reunion tu kitorang wat kat umah tehah. dari pagi sampai petang. memang best.

jom layan gambar kitorang~















notakaki ::

insyaAllah cuti sem bulan 5 nanti
planning nak wat reunion besar
untuk 1 batch lak.. :)




 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork