RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

18/01/2013

. Terikat 1 JANJI




Assalamualaikum,olls !!






now dah 4.35 pagi. tapi mata tak ngantuk ag. tak tau la kenapa. so, tadi layan movie jap. mula-mula cite Ku Pinang Kau dengan Bismillah. heroin mati. sedih tau? =.=  pastu sambung tengok cite HACKS. Hanya Aku Cinta Kau Seorang. pon hero mati. cite ni dah lame sebenarnye. tapi baru rase nak tengok haaa.

disebabkan cite HACKS tu la aku semangat nak update blog pepagi ni. 

JANJI. sape yang tak pernah berjanji,kan? ade yang pandang remeh pada janji. ade yang berpegang teguh pada janji. yela, janji tu cuma sebahagian dari kata-kata. sekadar KATA-KATA. dapat diubah. boleh juga dilupakan.cakap je kat mulut. JANJI ! ok. just kata-kata. sebab tu ade yang anggap janji tu benda remeh.

korang tau tak? MEMBERI janji itu mudah dilupakan. tapi... MENERIMA janji, sampai mati diingati.. ada waktunya, janji juga menjerut hati sendiri. dan janji itu memungkinkan dua perkara. KECEWA atau BAHAGIA. dan semua itu adalah pilihan. kita yang pilih. 

jika tak mampu nak tunaikan, jangan kita berjanji. bukan 1 jiwa yang kecewa. yang merana. yang menderita. tapi banyak jiwa yang memendam luka kelak. dan bila jiwa terluka tu menuntut janji tu, jangan pula salahkan die. die tak bersalah. die cuma mengharap pada janji tu. janji yang diungkapkan.....

bile kite rase tak mampu berjanji, jangan berjanji. lafazkan sahaja InsyaAllah. jika berkemampuan. jika diizinkan. supaya hati tidak terus mengharap... hati itu selembut tisu..tersilap sikit, pasti koyak...

^_____^

HACKS




16/01/2013

.Pojie sangat sweet !



Assalamualaikum,olls !!






ok. gambar sekadar hiasan.mihmihmih. malam ni nak update pendek-pendek je. sebab tak larat sangat dah ni aih.

erm..erm...erm..semenjak 2 menjak 3 4 menjak ni, kecomelan pojie semakin terserlah. sweet sangat haa. maybe sebab dah nak kawen haa. hiiii. aku buat part time mengajar tusyen sementara dapat kerja tetap. iklan ! sape2 yang ade kerja kosong engineer, boleh gtau yana ye. hiiii.

so, tadi yana ade kelas. budak tahun 5. ngajo BM. dari kul 8.15 pm sampai 9.45 pm. pojie lak penat kemain haa. habis je ngajo, yana check wassup. nak tau die wassup ape kat yana? bace bawah ni :


" if i not pickup n reply your msg maybe i sleep
because i am so tired
i need rest to get energy to love u next day....
i love u "


haa.. tersenyum sorang-sorang yana bace. haha. sweet tau?? 


moga-moga ke'sweet' an ini berterusan. amin.

. Next Step ! ops :)



Assalamualaikum,ollsss!

genap 2 minggu haa yana tak update blog. kemain busy ko.haha. padahal tak de mood nak update. rasenye azam tahun baru ritu nak rerajinkan diri update blog. hampeh ! tak boleh percaya langsung! haha

kali ni nak update entri weekend ritu. erm erm erm. nak gtau nih.kalau ade yang menyampah ngan entri ni,pangkah cepat-cepat la ye.haha. weekend ritu,pojie datang. wiii !! hepi tau? 3 bulan lebih haa tak jumpe. die datang pon sebab nak temankan yana g career fair kat KSL. hiii. banyak gak la yana drop resume. ye la.mane tau. rezeki nak kawen tahun ni, dapat keje best best kan?

and you know what? mase dalam kete nak g KSL, die tunjuk jam baru die haaa. jam jenis ICE tu. ala..yana memang nak sangat tau jam tu. sebab banyak pilihan warna. haha. yana dah tarik muncung sebab tak belikan untuk yana jugak. haa. pastu sampai kat KSL, kitorang pusing-pusing dulu. then, nampak jam jenis ICE. sejibik cam jam pojie. tapi ade yang kecik. so, die belikan 1 untuk yana.hiii. hepi tau !



yang atas tu tangan pojie :)


malam mase die sampai jumaat malam tu, die bagi adiah jersi mesia cutting pompuan kat yana.wihuuu. then, pas drop resume semua tu, kitorang pusing ag kat KSL. die belikan blouse ala2 korea lak. pastu g IT Fair. kat KSL jugak. heee. then, die belikan 2 sim card UMobile untuk kitorang. die cakap, die belikan fon untuk yana. yana dah tanye-tanye. fon ape pulak aih. die cakap nanti die bagi. heee

penat jenjalan, kitorang berenti rest dulu. dalam kete je la. mase tu la die bagi fon tu. haa. die bagi Nokia Lumia 610. tergamam jap. hee. die cakap, pasni bolehla online & wassup. terus die install kan tweet caster untuk yana. sebab di tau yana suke tuit tuit. haha. pastu die siap cakap, bulan-bulan bil biar die bayar haa. ya Allah. rase terharu sangat. nak menangis pon ade. huuu

esoknye, hari ahad, kitorang jenjalan kat jusco tebrau. aku belanja die kenny rogers sempena birthday die hari tu. heee. pastu teman die usha boot bola. penat pusing, takde pon haa yang die berkenan. huuu. pastu roger anas ngan zulfi, ajak makan kacang pool kat angsana. anas gerak ngan zulfi dari UTM. aku ngan pojie gerak dari tebrau. tapi, sebab jalan jammed gile, anas ngan zulfi kena tunggu kitorang lame sket. kebetulan pulak ade show pengantin haa kat angsana.

sampai je, terus cari anas ngan zulfi. sementara tu, usha pelamin dulu. haha. ngan photographer. semua la. pojie siap amik gambar ag haa. last-last jumpe anas kat kedai emas Wah Chan. pastu tetibe pojie ajak tengok- tengok cincin. die cakap nak beli awal-awal. aku ingat die main-main. sekali betol-betol. menggigil tangan aku mase nak try satu - satu cincin. anas kejenya gelak je. haish. haha

mase tu memang terharu sangat tau ???? siap survey rantai untuk nikah ag. hiii. saje nak 1 set. gelang dah ade. :p



pilih. jangan tak pilih. gambar cincin tak leh tunjuk la. orang terapat je tauu. hiii


mak ngan abah semua dah tau. tunggu pojie MMS gambar cincin je kat mak abah. heee. mak siap tanye dah g kursus kawen ke belom. haha. yana cakap, nanti nak g same-same pojie :)  doakan kami ye? semoga semuanya berjalan ngan lancar. amin :)

p/s :

thanks kat anas ngan zulfi sebab tolong kitorang pilih cincin tu. sayang korangggg !!





 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork