RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

17/02/2013

. Bila kita senyum...



Assalamualaikum,olls !!





sekian lame tak update, agak kekok mencari perkataan-perkataan yang sesuai untuk dikarang. rentak menulis pon dah hilang. tak tau la korang suke ke tak. huhu. 

sebenarnye, tadi dah gitau incik bakal, aku nak tido. yela, pinggang sakit sangat ni. tadi jatuh. dah macam buah nangka. haha. tapi teringat lak, yang petang tadi konon nak update entri ni, tapi duk bertekak ngan bubu n cici, plus busy tweet, langsung lupa. ni baru nak update.

*kemain panjang mukadimah haa*

selalu kita dengar. senyum itu satu sedekah. senyumlah. senyum dan senyum.

senyum bukan sekadar sedekah. senyum itu penyejuk hati. penambat hati. pengukuh ukhwah silaturrahim. penguat hati yang berduka.

contohnya la kan, orang yang berdekatan ngan korang tengah marah. marah gile-gile. marah kat korang. korang janganlah tambah minyak dalam api dengan buat muka toya korang tu. biarlah bukan salah korang pon. tapi korang senyum.senyum dengan ikhlas.penuh kelembutan. insyaAllah.. marah die kan surut..hilang terus :)

abah aku selalu pesan. senyum. senyum. senyum. baru ade seri kat muka. baru orang senang nak bergaul ngan kita. dan teringat lak classmate aku dulu. pon tegur aku payah nak senyum. pojie pon ade tegur. since dari tu, aku cuba nak selalu senyum. Alhamdulillah..balik hari tu abah tegur.muka dah ade seri :)

jom kite renungkan quote kat bawah ni :


" Senyumlah dikala gembira kerana itulah sebaik-baik utusan menggambarkan keriangan hati & senyumlah dikala berduka kerana ia menggambarkan kerelaan hati menempuh ujian-Nya "



14/02/2013

. Fear Factor :)



Assalamualaikum,olls !

lame gile tak update blog.kat sebulan gak ah. ok ok. malas nak taip. busy sangat. nak tunjuk gambar je. hari tu yana g angsana. dah lame dah. jumpe artis2 fear factor. hehe









ohmaiiii !! ensem kan?? hehe. tengok real lagiiii ensemmmm !!



 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork