RUMAH RESEPI TIPS DIARI MAMA

28/05/2013

. we are close ^___^



Assalamualaikum,uollss !!

cuaca sangat-sangat panas hari ni.membahang.rasa cam nak duk dalam peti ais je.nasib baik tak muat. hikhik. semalam semalam lepas aku update pasal hari jubah,kan?hari ni dengan gembira nak update pasal aku detim ngan teeya. hiii

sape teeya?ok. die ni salah seorang peserta EXTRAVAGANZA 2010. mase tu aku jadi fasi.kira teeya ni adik fasi aku la. tapi bukan group aku. haha. kitorang selalu contact kat FB. pastu tukar2 num fon. and till now, we are very very close. heee



hari tu pada 14/5/2013 aku ada interview kat KL. aku tak tau nak stay mane. yela, kawan2 yang duk KL duk ngan family. segan seh. huhu. dan tetibe lak aku teringat teeya ni duk umah sewa. so, terus aku wassup teeya. dan dia sangat mengalu-alukan kedatangan aku. heee. tapi, aku tido satu malam jela. wuwu.sebab takley cuti lame2. aku kan mengajar :(

so, lepas je aku interview kitorang pon memanjangkan langkah naik LRT,monorel bagai pegi jenjalan. haha. dengan baju kurungnye.ayu gittewww.. gi jenjalan kat KLCC ngan times square. shopping le ! haha. tak lame pon. sebab dah penat. uhu. malamnye aku naik bas balik terengganu. sampai kul 4. 6.30 pagi dah gerak g sekolah. sejam setengah je aku tido. haha. lembik aku.

dannn.. aku tak sabar nak jumpa teeya lagi kat JB nanti ! heee. nanti kite jumpe k? :)

 


26/05/2013

. Hari Jubah



Assalamualaikum,uollsss !!

since lame gile tak update,banyak sangat cite nak diluahkan. konvo,interview,sekolah,tunang. eh? haha. untuk pengetahuan korang, aku dah selamat jadi tunang pojie pada 18/5/2013 hari tu. yang tu nanti aku cite ok?

Alhamdulillah, pada 7/5/2013 hari tu aku dah selamat bergelar alumni UTM Skudai.haha. tapi, aku now dah jadi staf sementara kat UTM tu. aku dah official jadi Research Assistant kat Fakulti Kejuruteraan Elektrik. eceh. kemain. siap mention fakulti gitu. lecturer suruh sambung master, confident je jawab tak nak. haha

lepas ni bolehla aku apply sticker staf.huahahaha ! boleh balik after 12 a.m. tanpa scan kad matrik, boleh bawak kete naik sampai kat depan CIMB tuh ! haha. ceh, akal setan betol -.-

Aku dan family bertolak dari Terengganu after mengundi. ok. aku rakyat Malaysia yang bertanggungjawab :) dari Terengganu, kitorang g Muar. g umah pak cik. maghrib baru sampai. kenkonon malam tu nak g jenjalan Melaka. tapi, penat kemain dah plus tunggu result PRU13. hee. so,lepak umah pak cik je la.

esoknye,pepagi lagik dah bangun. siap-siap pergi Melaka. jenjalan kat Bandar Melaka bawak mak,abah n adik-adik.


 here, we r one family ~ :)


 my mak n abah :) ensem tak abah? heee

kitorang tak de la jenjalan sampai habis Melaka. sebab tak sempat. kul 1 tu dah gerak nak g Kluang. buat jejak kasih. mak nak jumpa family angkat dia. tok abah ~ hiii. so, bertolak le kitorang. ke Taman Sri Lambak. Kluang, Johor.



this is tok abah n tok mak :)

seriously diorang sangat friendly. orang FELDA memang mesra kan? haha. tok abah siap simpan ag gambar aku masa baby. last jumpe masa aku baby. see? lame gile tapi still rapat lg :)

kul 5 ptg baru gerak g Skudai. tapi nyempat je mak aku nak singgah Ayer Hitam. haha. biasalah..habis mak borong kerepek :p

sampai Skudai dalam kul 8 malam. aku bawak family g Rose Cottage Hotel kat Taman U dulu untuk check in. pas check in baru aku g UTM. aku tido bilik Ju. heee. saje nak jumpe bebudak ni :)

esoknye pepagi, kul 6.45 aku dah gerak g Dewan Sultan Iskanda2 (DSI). pojie hantar. haa..pojie bertolak dari KL 6hb malam. sampai je UTM terus hantar aku g DSI. heee. thanks, incik tunang. kesian awak. penat tak hilang ag dah kena teman saya g daftar. hee :)

majlis graduasi tu habis dalam kul 11. angah ngan adik tak masuk dewan. mak ngan abah je masuk. diorang duk ngan pojie kat luar..pas habis, aku snap gambar sikit. tak banyak sebab kelam kabut ade urusan RA yang nak kena setel haaa. aku gerak ngan pojie. family aku g pesta konvo. dah setel semua baru aku g pesta konvo ngan pojie.haha





dan sempatla aku jumpe neyda pas konvo tu. siap ambik gambar. ade kat dalam FB. kitoarang mmg plan dah nak jumpe.nasib baik sempat. sempatla kenal family aku. hee. sape neyda? korang g youtube, taip neyda surihani :)

aku balik terengganu 8hb tengahari. sebab ade kejadian sikit. hihu. boleh dah sampai segamat baru aku perasan purse aku takde. nasib baik ade orang jumpe.so,patah balik g UTM -.-

sampai terengganu dah tengah malam. esoknye pepagi dah bangun g sekolah nak mengajar. oh,penat ! tapi happy sangat-sangat ! heee. sekian saje cite hari jubah. yang lain t aku update :)


11/05/2013

. You make my day :)



Assalamualaikum,ollsss !!

petang tadi kenkonon semangat berkobar-kobar siap nekad malam nak tido update incik belog dulu. tapi sebab leher + tengkuk ni terkehel. eh? tak.masuk aku, sakit sangat sebab petang tadi tidur camne tah,bangun2 kepala jadi teleng. haha !

so,dahku mempersembahkannn sekeping gambar untuk tatapan kalian yup. gambar masa aku konvo hari tu. 7/5. sekeping dulu. yang lain nak kena tapis.kahkahkah. nanti bile dah kureng kesibukan, aku cerita.mesti cerita. sebab i met my gorgeus fren, neyda surihani ! hiii. korang g taip name die kat youtube. hoho. gambar kitorang dalam henpon aku. tak sempat nak transfer ag. busy sebab tarikh eday aku dah dekat. ops -.- terhabaq pulok dohhhh.

saje taruk gambar ni.haha.maap,muka letih sebab cuti-cuti konvo.tudung pon senget benget dah.mortar board tu berat ok? terlucut je.wuwu


ok.sekian sahaja karangan pendek memalam buta gini. nak tido dah haaa...nuniteee !!





 

Puan Yana Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork